Aktiviteter
 

40 år med "trut" i...

Gruppen af jagthornsblæsere i Greve Jagtforening startede allerede tilbage i 1981 med udgangspunkt i det æstetiske omkring brugen af jagthorn før, under og efter jagten.

Det er en oplevelse, når parolen starter med en musikalsk velkomst og såterne efterfølgende styres af jagtlederen med signaler - til sidst på paraden, hvor vildtet bliver lagt op, omkranset af grangrene og levende lys. Dyrene får her en sidste ærefuld hilsen fra hornblæserne, som spiller et signal for hver af de nedlagte arter afsluttende med "Jagt forbi".

Mange jagthornslæsere er begyndt at spille jagthorn efter, at have oplevet dette skønne ritual på en jagt eller ved at opleve jagthornene som et musikalsk indslag ved et foreningsarrangement, en mærkedag, bryllup, sølvbryllup mm.

Det primære for de fleste jagthornsblæsere er at benytte hornet på jagten, men mange stopper ikke der og deltager i gruppeblæsninger i foreningen, deltager i mesterskaber og tager rundt til forskellige træf henover året.

I stort set alle årene har vores jagthornsblæsere deltaget i alle Danmarks Jægerforbunds forbundsmesterskaber og har opnået pæne placeringer hvert år. Bedste resultat opnåede 16 blæsere fra Greve Jagtforening med at vinde guld i A-rækken, men det er efterhånden nogle år siden.

I de 40 år der er blevet "blæst" i Greve Jagtforening, har mere end 150 jagthornsblæsere fået deres grunduddannelse her i foreningen - og listen bliver længere år for år.

Hvis du har fået lyst til, at prøve kræfter med hornet og vil lære, at spille rigtigt, så kontakt Thomas Pedersen på telefon: 26 24 99 51.
Jagthornsudvalget

 

Bestil et begivenhedsrigt trut

Du kan bestille vores jagthornsblæsere til at kigge forbi, hvis du ønsker at gøre lidt ekstra ud af en særlig lejlighed som eks. jagt, fødselsdag, bryllup, begravelse eller lignende.

Pris pr. arrangement er ca. 1.000 kr., men aftales særskilt afhængig af omfang, sted m.m.

Ring til Åge Rokkjær på mobil 52 50 41 88 eller udfyld nedenstående formular.   

 

 Home    Sitemap  Foretrukne
Greve Jagtforening - Et godt sted at være...